top of page

verademen

Mijn boek

EEN BELANGRIJKE VOORWAARDE VOOR GELUK IS DAT DE BAND TUSSEN MENS EN NATUUR NIET VERBROKEN WORDT. 

Leo Tolstoj

boek2[10793].JPG
  • Hardcover

  • Auteur Mieke Vandromme

  • ISBN 9789464070996

  • 152 pagina's

  • Uitgeverij VOF Komma

  • Prijs 26,50 euro (incl. 6% BTW)

Natuur(lijk) Spelen

- voor ouders en kinderbegeleiders 

‘Natuur(lijk) spelen’ gaat terug naar de basis van wat spelen is: iets wat kinderen spontaan doen, iets wat ze niet kunnen laten, iets wat in hun natuur zit. Spelen is een basisbehoefte net zoals eten, drinken en slapen. Door te spelen ervaren baby’s en peuters hun omgeving en gaan ze op ontdekking.

Het is aan ons om de omgeving rijk en boeiend te maken voor deze jonge avonturier. ‘Natuur(lijk) spelen’ is een pleidooi voor materialen die tot de verbeelding spreken, creativiteit stimuleren en zintuigprikkelend zijn.

 

Dit boek geeft creatieve interieurideeën en speltips met ‘echte’ natuurlijke materialen voor zowel binnen als buiten. Stap voor stap krijg je als kinderbegeleider of ouder suggesties om mee op weg te gaan naar een natuurlijke speelomgeving. Een ontdekplek die telkens anders is door de beleving van de kinderen, hun evolutie van baby tot kleuter, de impulsen van leeftijdsgenootjes, de wisseling van de seizoenen en de aangereikte materialen. 

Elke dag is één grote ontdekkingstocht.

"Een heel interessant en leerrijk boek! Er staan hele goeie en simpele tips in om samen met de kindjes aan de slag te gaan. Ik heb al enkele dingen kunnen uitvoeren en denk meer na wat ik kan doen met verschillende natuurlijke materialen."

Fran T. onthaalouder Zorg Kortrijk

bottom of page