top of page

Bloemen - zonnevanger


Wie met peuters rond deze tijd van het jaar naar buiten trekt kan er niet omheen de drang bij deze jonge kinderen om madeliefjes en/of paardenbloemen te plukken is groot. De pluksels worden stevig in hun vuistjes geklampt om ze dan met een groots gebaar weg te schenken…

We zochten naar bijkomend spelplezier met deze kleine natuurvondsten.

Wat heb je nodig:

zelfklevend kaftfolie schilders tape bloemblaadjes, grassen, kruiden … een viertal takjes per zonnevanger, touw

Aan het werk:

Laat de kinderen vrij op ontdekking gaan in de tuin. Verzamel bloemetjes, grassen, muntblaadjes… ( maak in zoverre mogelijk met deze jonge plukkers afspraken waar en wat er mag worden geplukt ) Bevestig op een vlakke ondergrond een stuk kleeffolie met de kleefzijde naar boven. Nodig de peuters uit om hun vondsten op de folie te kleven. Wanneer het plak-op-plak-af spel voorbij is, kleef je een tweede doorzichtige folie over het geheel. Maak de folie los van de ondergrond en bevestig het schilderijtje in een kader gemaakt met takjes.


Tip:

Hang deze bloemen zonnevanger voor het raam of op een zonnig plekje in de tuin , de zon schijnt door het transparante gedeelte van het natuurschilderijtje en zorgt voor een schitterend effect.


Variant:

Bewaar lege rollen kleefband en kleef er een stukje folie rond met de kleefzijde naar boven. Neem deze plakrollen mee op een natuurwandeling. Wedden dat je op het einde van de tocht een mooie bloemetjes armband mee naar huis draagt!

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page