top of page

Kijk een egel!

Dennenappels zijn natuurlijke barometers die zich sluiten bij slecht weer en wijd open staan bij mooi weer. Kinderen zijn er door gefascineerd! Wij verzamelden enkele exemplaren tijdens onze herfstwandeling en lieten ze binnen drogen om ze verder te onderzoeken.

Wat heb je nodig: Basis: grote dennenappels, takken (ik gebruikte snoeisel van de hortensia’s) Aan het werk: Laat de peuters eerst voelen aan de dennenappel. Algauw proberen ze hun vingertjes in de openingen te stoppen. Geef enkele takjes aan de onderzoekers en volg wat er gebeurd. (deze activiteit hoeft niet veel uitleg) De takjes worden in de dennenappel gestopt. Sommige gebruiken slechts één takje en herhalen telkens in -en uit trekken. De andere gaan geduldig verder met takjes instoppen en vragen om meer. Plots roept één van de oudste peuters: ‘Kijk, een egel!’

Tip Vooraleer je de dennenappels aanbiedt om te onderzoeken is het handig om eerst zelf de dennenappels te controleren op loszittende stukjes of schubben. Dit kan makkelijk door ze onderste boven te houden en eens te schudden.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page