top of page

Kunst op het gras


‘Ik ben een verzamelaar: ik hoor, ik ruik, ik proef, ik kijk, ik voel … vol verwondering.’ Vandaaruit vertrekken we om met deze verzamelaars kunst te maken in onze tuin!

Wat heb je nodig:

takken om de contour van het kunstwerk te maken

invulmateriaal: bladeren, takjes, stenen, schors, dennenappels, bloemetjes…


Inleiding: ‘ In het bos daar staat een huisje…’ wordt tijdens het muziekmoment volop meegezongen en de bewegingen worden volgens ieder zijn kunnen nagebootst! De peuters benoemen daardoor zonder moeite wat er bij een huis hoort: een dak, een raam en een deur.


Op stap:

In de tuin gaan we op zoek naar andere huisjes. Er hangen heel wat vogelhuisjes tegen de muur en aan de boom hangt er een voeder huis. Met enkele takken maken we samen de contour van een huis. De vorm wordt ook door de kleinsten herkent. Huis!

Nu kunnen we het huis verder gaan invullen…

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page