top of page

Winterwolkjes blazen

Bijgewerkt op: 12 feb. 2021


Frisse buitenlucht is gezond én stimuleert de zintuigen.

Maak samen een wandeling in de tuin en benoem wat je voelt. "Wat is het koud buiten!" Blaas een paar keer in het rond. Er verschijnen wolkjes. De peuters kijken gefascineerd en merken op dat er uit hun mondje ook ‘wolkjes’ komen. Stimuleer om verder winterwolkjes te blazen.

De verwondering is groot bij kinderen: koude lucht kan je niet alleen voelen maar ook zien.

Binnen kunnen we allerlei andere blaasspelletjes doen. Wist je dat bellenblazen niet alleen goed is voor de hand-oog coördinatie maar ook voor de spraakontwikkeling?

Bij vriestemperatuur kan jezelf ijsbellen blazen! ( voeg suikerwater toe voor de mooiste ijsbellen)


Enkele tips: Leg pluimpjes op jou handpalm en laat de peuters het veertje wegblazen. Combineer dit met kartonnen kokers. Laat de kinderen pluimen verstoppen in de kokers, wanneer ze nu krachtig op de koker blazen vliegt de pluim de lucht in.


Maak met de kinderen kaarspannetjes uit klei: Geef de kinderen een stukje klei en enkele takjes van de denne(Kerst)boom. Laat de kinderen eerst ruiken aan de takjes daarna kan het prikken in de klei beginnen. In het midden zet je een theelichtje. Steek de kaarsjes aan. Geniet op veilig afstand van de dansende vlammetjes. Wij luisteren ondertussen naar het liedje ‘Kaarsjes’ uit de CD De Winter van Kapitein Winokio. Op het einde blazen we de kaarsjes uit… wat een speciale geur!

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page